Shkup/Prishtine/Tirane    
shqip македонски english
Shtëpia Bibliotekat Aktiviëtë Kontakti Galeria Për në
Lajmërimi për botime e reja...Lajmërimi për botime e reja...Lajmërimi për botime e reja...

Rruga për në Mekë
Muhamed Asad
ISBN:9789989584206

Filizat
Lexues të librave të Logos-A janë edhe më të vegjlit, fëmijët e moshës më të njomë. Ata që shpesh me përkëdhelje i quajmë filiza. Në këtë bibliotekë pas shumë viteve pauzë të traditës sonë të librave për fëmijë, si i quajnë nëpër shkolla lektyra shkollore, Logos-A ka botuar lektyra për të gjitha klasat e shkollës fillore, ndërsa ciklit më ulët e ka pajisur me komplete të veprave të këtilla. Në kuadër të kësaj biblioteke janë botuar edhe shumë tituj për fëmijë që nuk shërbejnë si lektyra, por që dukshëm e pasurojnë fondin e letërsisë shqipe për fëmijë.

Picimuli
Autor: Rexhep Hoxha
13x 20,5/ fq. 64/ 2002
ISBN: 9989-904-34-0
Çmimi: 2,5


“Picimuli” ka qenë shok i dashur edhe i prindërve e gjyshërve të fëmijëve të tanishëm. Përmes vjershave të shkurtra e të bukura, fëmijët do të mund të njihen me protagonistin kryesor, Picimulin, i cili edhe pas shumë e shumë vjetëve të kaluara vazhdon të mbetet protagonist i dashur i fëmijëve.

Albanian title: Picimuli was a dear friend to the parents and grandfathers of the present day children. Through short and nice poems the children will know the principal character, Picimul, which remains as ever the beloved protagonist of children.

Picimuli
Rexhep Hoxha
2002
Mili, Moli dhe Mali
Gill Pitar
2003
Djali hallall
Dhuljkarnejn Vardari
1999
Fletëza për perpunimin e lektyrave të klasës së parë
Teuta Zilbeari
2002
Rrëfimi mbi Davudin a.s. dhe Sulejmanin a.s. - Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 9
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfimi mbi Shuajbin a.s.- Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 8
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Besimtari i familjes së Faraonit - Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 7
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfimi mbi Isain a.s. të birin e Merjemes - Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 12
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Zekerijan a.s. - Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 11
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Ejubin a.s. dhe Junusin a.s. - Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 6 Prej Ken'anit në Egjipt
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 5 Deveja e popullit Themud
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 4 Furtuna
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 3 Anija e Nuhut a.s.
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 2 Rrëfimet më të bukura
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Rrëfime mbi Pejgamberët për fëmijë 1 Kush i theu idhujt?
Ebu El-Hasen En-Nedevi
2006
Tregime për çdo kohë
Gilbert Beers
2003
Tre arinjtë dhe kitara
Ludevit Bauer
2003
Sikur t'isha djalë i diellit
Mustafa Spahiu
2003
Zemra e liqerit-8
Lasgush Poradeci
2003
Makina e kohës
H.G.Wells
2003
Kashtanka
Anton P.Cehov
2003
Fabula
Nonda Bulka
2003
Drenusha dhe pjergulla
Grup autorësh -
2002
Porsi kanga e zogut të verës
Odhise Grillo
2002
Tregimi i sheqertë
Sllavko Janevski
2002
Taroja i tokës së maleve
Mijoko Macutani
2002
Lugjet e verdha
Rexhep Hoxha
2002
Një jetë në anije
Alqi Kristo
2002
Pinoku
Karlo Kolodi
2002
Orhani
Nexhati Zekirja
2002
Picirruku dhe Karlsoni
Astrid Lindgren
2002
35 Maji
Erih Kestner
2002
Ujku te dentisti
Dionis Bubani
2002
Kalamajtë e pallatit tim
Bedri Dedja
2002
Vajza e zgjuar
Grup autorësh -
2002
Doktori ofmëdhemb
Kornej Çukovski
2002
Tregime me telefon
Xhani Rodari
2002
Goni trazovaçi
Adelina Mamaqi
2002
Eni midis nesh
Xhevat Beqaraj
2002
Borëbardha
Vllezërit Grim
2002
Zoki Poki
Olivera Nikollova
2002
Tregime dhe fabula
Leon Tolstoj
2002
Valbona blen ylberin
Odhise Grillo
2002
Vallja e shkronjave
Mehmedali Hoxha
2002
Jeta e të Dërguarit Muhammed s.a.v.s.
L. Azam-A.Gouverneur
1999
Edukata fetare e morale
Haki Sharofi
2003